Centar za dijasporu "Mreža"

Bošnjaci Graza uz domovinu – veliki skup biće održan 25. marta (ULAZ BESPLATAN)

U organizaciji Udruženja Bošnjaka Štajerske i Centra za dijasporu “Mreža”, u petak 25. marta u 19:00 sati u KUSS Halle Seiersberg, na adresi Bertha von Suttner-Strasse 10 (8054 Seiersberg) biće održan veliki skup pod nazivom “Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu”. Prije svečane manifestacije u jednom od hotelu u Grazu planiran je zajednički ručak sa velikim brojem privrednika i uspješnih pojedinaca, a tema će biti aktuelna politička situacija te ulaganje dijaspore u privredu Bosne i Hercegovine.

Na svečanoj manifestaciji kao specijalni gosti i govornici će biti prisutni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak, delegat u Domu naroda Parlmenta FBiH Senad Čeljo, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago, predsjednik Skupštine Doboja Sevlid Hurtić i potpredsjednik Skupštine Bijeljine Mustafa Gradaščević.

Također ručku i skupu će prisustvovati Dr. Jorg Hofreiter, počasni konzul BiH u Grazu i ambasador BiH u Austriji gosp. Kemal Kozarić.

(ULAZ BESPLATAN)