Centar za dijasporu "Mreža"

Na veličanstvenom skupu u Kopenhagenu obilježen 1.mart, Dan nezavisnosti BiH

Večeras je u Kopenhagenu u prepunoj sali kulturnog centra u Balerupu, održana druga manifestacija u Skandinaviji, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. Skup je počeo prikazivanjem dokumentarnog filma, kulturnim programom i obraćanjem zvanica, čime je na dostojanstven način obilježeno 30 godina od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili Bakir Izetbegović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Edin Ramić, ministar za raseljenje osobe i izbjeglice, Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja, Alija Tabaković, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, Arif Kovačević, zastupnik u Skupštini Kantona 10 i Adis Tanović, predsjednik Centra za dijasporu Mreža. Ispred domaćina obratio se ambasador BiH u Danskoj, Emir Poljo i Samir Zametica, predsjednik BKC Kopenhagen.

Organizator skupa je bila je Ambasada BiH u Kopenhagenu i BKC Kopenhagen, u saradnji sa Centrom za dijasporu “Mreža”. Pokrovitelj skupa bio je BH telecom d.d. Sarajevo.