Centar za dijasporu "Mreža"

Skup podrške domovini održan i u Salzburgu

U organizaciji BZK Preporod Salzburg i Centra za dijasporu “Mreža”, danas je u Salzburgu održan skup podrške domovini pod nazivom “Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu”.

Na svečanoj manifestaciji kao specijalni gosti i govornici bili su prisutni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović i Jasmin Duvnjak, predsjednik kluba Bošnjaka u Domu naroda BiH. Ispred domaćina obratio se Abdulah Tuhčić, a veliki trud u orgaizaciji manifestacije dali su aktivisti pri BZK Preporod Salzburg.

Skupu je također prisustvovao i obratio se Kemal Kozarić, ambasador BiH u Austriji, te Adis Tanović, predsjednik Centra za dijasporu “Mreža”, koji je govorio o budućim skupovima koje “Mreža” planira organizovati po dijaspori, te Danima dijaspore u BiH, koje planiraju organizovazi u saradnji sa općinama Federacije BiH.

Na manifestaciji je predstavljena nova platforma BH Telecoma “MOJA TV ino”, kanal i sadržaji posvećeni bh dijaspori. Ispred navedene kompanije obratio se Faruk Selmanović, direktor direkcije BH Telecoma dd Sarajevo.

Nakon svečane manifestacije održan zajednički ručak sa velikim brojem privrednika i uspješnih Bošnjaka, a teme su bile aktuelna politička situacija i ulaganje u privredu BiH.