Centar za dijasporu "Mreža"

U Beču održan skup podrške domovini

U organizaciji Muslimanske socijalne službe Beč, El Kiram agencije i Centra za dijasporu “Mreža”, večeras je u Beču održan skup podrške domovini pod nazivom “Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu”.

Na svečanoj manifestaciji kao specijalni gosti i govornici bili su prisutni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić, zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Senad Čeljo, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago, predsjednik Skupštine Doboja Sevlid Hurtić i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Bijeljina. Ispred domaćina veliki trud u orgaizaciji manifestacije dali su Sadik Džafo i Hurem Avdić.

Skupu je također prisustvovao i obratio se Kemal Kozarić, ambasador BiH u Austriji gosp. Kemal Kozarić, te Adis Tanović, predsjednik Centra za dijasporu “Mreža”, koji je govorio o budućim skupovima koje “Mreža” planira organizovati po dijaspori, te Danima dijaspore u BiH, koje planiraju organizovazi u saradnji sa općinama Federacije BiH.

Na manifestaciji je predstavljena nova platforma BH Telecoma “MOJA TV ino”, kanal i sadržaji posvećeni bh dijaspori. Ispred navedene kompanije obratio se Faruk Selmanović, direktor direkcije BH Telecoma dd Sarajevo.

Prije svečane manifestacije u jednom od restorana u Beču održan zajednički ručak sa velikim brojem privrednika i uspješnih Bošnjaka, a teme su bile aktuelna politička situacija i ulaganje u privredu BiH.